Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Ringanden vid Illersjö

Publicerad 2019-07-09

Den 6 juli fick vi se på artportalen att en ringand uppehöll sig i vattnet vid Illersjö. Vi åkte dit och jag tecknade landskapet. I kikaren syntes ringanden ute i vattnet. En stor fiskgjuse ryttlade över sjön medan jag tecknade.

Brun kärrhök vid Hov

Publicerad 2019-07-05

Onsdagen den tredje juli var en dag som började soligt. Eftersom ingenting var inplanerat för dagen så föreslog jag att vi skulle ta ett varv runt fågelsjön Tåkern. 

Det var en hård motvind märkte vi när vi senare på förmiddagen anlände till Hovtornet. En stor fiskgjuse ryttlade i blåsten nära stranden. Jag började direkt att teckna upp landskapet på ett akvarellblock. En brun kärrhök flög in i motivet medan jag tecknade. Det blev stämningsfullt i landskapet då mörka moln tillfälligt drog förbi. Jag fastnade för den stämningen när jag på fredagen beslöt att färglägga akvarellen. "Brun kärrhökshane vid Hov" blev titeln på den något dramatiserade målningen.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap