Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

November 2018

Publicerad 2018-11-19

När detta skrives är det måndagen den 19 november. Naturintrycken hittills i denna gråa månad har varit fåtaliga. Vinterfåglarna syns allt oftare kring huset, i väntan på fågelbordet verkar det som. Äntligen börjar temperaturen att överensstämma med årstiden, plus två grader visade termometern i morse.

Förra veckan hittade jag en färdigtecknad tubkikarebild av tre prutgäss. Den var tecknad på ett medfaret akvarellpapper, men såg mycket naturlig ut. Jag beslutade därför att färglägga bilden i akvarell. Av någon anledning kom färgerna att domineras av en brun ton. Novemberbrunt kan man lämpligen kalla färgen, som är användbar i många sammanhang.

Var prutgässen ursprungligen är upptecknade har jag inte i minnet. Troligen är det Gotland eller Öland som gäller. Roligt var det i alla fall att färdigställa en gammal upplevelse som månadens bild.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap