Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Fiskmås vid Åsunden

Publicerad 2018-07-15

Det är lördagen den 14:e juli 2018. Jag har tankat bilen inför måndagens färd till vår utställning i uppländska Hargs Järnbod. Under morgonpromenaden stötte jag åter på rosenfinken. Intill fågelplattformen vid Borens strand hälsade rosenfinken sitt "trevligt att se er" uppifrån trädtopparna. Det var säsongens fjärde möte med arten intill Boren.

Fallviksvistelsen tidigare i veckan innebar bland annat en observation av glada. Det var den röda gladan som dök upp vid Bodavägen intill Nimmern.

Åsunden vid Råsöbro är en utmärkt fågellokal med storskarvar, storlommar och ibland havsörnar, hägrar m.m. Den här gången blev det en fiskmås som fastnade på akvarellblocket, tecknad direkt genom tubkikaren. Det vackra vädret försvann senare i den målade bilden. Konsten framför allt, får jag skylla på i det här sammanhanget. Då kan man i alla fall påverka vädret.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap