Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Fågelskådning i februari

Publicerad 2018-02-18

När detta skrives har vi nyss kommit in från en fågelexkursion utmed Borens strand. Skådningen sker från Slaggbron och utefter den långa råken som Motala Ström pressar fram i Borens is-och snöbemängda yta. Strömmen är en fristad för flera fågelarter på vintern.

Genast i morse fick jag från Slaggbron se en havsörn sittande i ett träd på udden ut mot Boren. Jag hann ta ett kort innan den under kråkornas kraxande flög bort över isen. Birgitta hade vandrat hemifrån till bron och också upptäckt örnen plus ytterligare en havsörn. jag hade då redan fotat den förstnämnda på isen nedanför Brevik.

Hemifrån med tubkikaren fick vi se både örnar och kråkor på nära håll. Sedan landade en tredje havsörn intill de två tidigare nämnda. Kanske var det hela fjolårsfamiljen som stod på isen intill varandra.

I morse hade vi inte mindre än 30-talet gulsparvar vid fågelbordet och hör och häpna; 8 stenknäckar samtidigt! Så många stenknäckar tror jag aldrig vi har sett tidigare. Det är fina vinterdagar nu och vårljuset avancerar dag för dag.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap