Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Gråsiskor årets julfåglar

Publicerad 2017-12-18

Vi har hunnit fram till den 18 december. Julen närmar sig med stora kliv och snön lyser vit i Östgötabygden, i alla fall här i Borenshult, och sjön Boren är till stora delar belagd med is. Ett stråk med öppet vatten mellan Strömmen och Knäppaviken har därför samlat bland annat 30-talet knipor och tre salskrakar. Daniel och Anette hade både havsörn och sparvhök vid Birgittas Udde resp. Staffanstorp. Jag rapporterar ibland i andra hand deras observationer som oftast är fotodokumenterade.

 Annars har vintern här hos oss gått i gråsiskans tecken. I stort sett dagligen under en längre tid har vi haft siskorna vid fågelbordet. Också grönsiskor har vi, men dessa är ganska stationära här på tomten. Även stenknäcken verkar att trivas vid fågelmatningen i år och utgör en av illustrationerna till mitt naturkåseri i Länstidningens julnummer.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap