Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

November 2017

Publicerad 2017-11-09

Månaden har inletts med ganska fint höstväder och många fågelobservationer ute i de östgötska markerna. Den lilla Fågelsjön Striern mellan Kättilstad och Hägerstad sticker ut i sammanhanget med en ovanligt stor mängd fåglar, speciellt änder. En toppnotering var den 5:e november med över 1000 bläsänder, 215 snatteränder och 300 gräsänder på samma dag, plus flera hundra sångsvanar m.fl. rapporterat på Artportalen av Gunnar Ölfvingsson.
I novemberskogen är det tyst och stilla, men plötsligt hörs ett välbekant svirrande ljud. Stjärtmesar! Inte mindre än vid  fyra  olika tillfällen den senaste veckan har de långstjärtade dunbollarna korsat min väg. Senast jag såg och hörde stjärtmesarna var vid Lilla Fallvik under invintringen av torpet den 8:e november. Gärdsmyg och korpar var andra arter på Fallvikstomten.
Under hemfärden räknade vi ett hundra dovhjortar mellan Fallvik och Söderö.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap