Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Örnupplevelser

Publicerad 2017-10-23

Årets oktobermånad har inletts med sprakande färger på asp och lönn i våra skogar och älgjakten pågår. Jag ställer ut mina målningar på Dubergska Gården i Motala Konstförenings regi. Fåglar är temat för utställningen. Vi är tre utställare med alster i trä, textil och för min egen del akvareller och grafik.

I Motala Tidnings artikel om utställningen står det att det  för tillfället är örnar som jag helst målar. Detta har till viss del sin riktighet. På en målning som är avbildad i tidningen flyger tre havsörnar över Åsunden. Händelsen har beskrivits i ett tidigare inlägg i Naturrutan.

Vid vår vistelse i Fallvik under sena september fick vi också en fin örnupplevelse, då vi genom tubkikaren fick in örnar i Dalen från Norrökorset sett. Det visade sig vara tre havsörnar även denna gång. Örnarna kalasade på en dovhjortskalv, trodde vi oss utskilja. Naturligtvis var korparna på plats. En av örnarna var en ungfågel. Under utställningens första vecka har jag målat färdigt den akvarell som jag skissade vid tillfället från Norrödalen.

På kvällen den 11 oktober var vi på Motala Biologiska Förening. Där visade naturfotografen Roger "Kerstin" Pettersson sin uppskattade film om örnnästet. Tidningen hade rätt, det är mycket om örnar just nu.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap