Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Älg och räv i september

Publicerad 2017-09-04

Fredagen den första september åkte vi på kvällssafari med vår dotter Anette mellan Fallvik och Söderö. Det blev napp direkt, då en stor älgtjur uppenbarade sig nära "mateken". Morgonen därpå gjorde jag en minnesteckning av älgtjuren på plats. Senare på lördagen åkte vi vår vanliga runda till den stora dammen vid Dockekulla. Sångsvanparet med sex stora ungfåglar var ännu kvar på häckningsplatsen. Under hemvägen över Härsjö upptäckte vi plötsligt en räv som uppehöll sig på vägen. Räven, som tydligen hade ett byte att leka med, verkade alltför upptagen för att notera vår närvaro. Vi följde hans förehavande i våra kikare och kunde även fotografera räven inifrån bilen. Vi försökte köra helt nära räven som då beslöt att gå upp i skogsbranten. Räven som satte sig i backen visade sig vara en ungräv, men med redan yvig svans. Vi kunde noga studera räven som nyfiket betraktade bilen och våra förehavanden där. Det blev en akvarell av den sittande räven, målad i min torpateljé. Förutom älg och räv så hade vi två dovhjortar alldeles utanför köksfönstret på Lilla Fallvik under söndagsmorgonen. Vi såg också en av storlommarna i Kvarnsjön.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap