Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Göktyta i Hägerstad

Publicerad 2017-07-02

Juli månad 2017 har bara tagit sin början när detta skrives. Idag den 2 juli har vi hört trädgårdssångare och gärdsmyg i spel och sång, som det kan benämnas på Artportalen. Knipornas ungar är redan stora och Salsterns storlommar har ungar som hunnit bli juvenila (halvstora). Vi har också skådat en storlom med en liten unge på samma resa från Salstersviksvägen. När vi tidigare efter midsommarhelgen åkt tillbaka till Söderö och Fallvik för att klippa gräs och skåda glador och havsörnar, blev resultatet magert. Detta jämfört med midsommarhelgens rikedom av både kungsörn och ovannämnda arter. En lyckad fotografering blev det i alla fall. En göktyta poserade intill Bodavägen i Hägerstad. Fotot genom bilfönstret blev lyckat, trots att fågeln hade näbben full av föda. Sällsynt att komma så nära göktytan, som verkade ha ungar att mata.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap