Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Guckuskon blommar i juni

Publicerad 2017-06-21

Guckusko är en orkidé som vi tidigare endast sporadiskt sett i olika sammanhang. Pingstafton, den 3:e juni, begav vi oss med vår son som arrangör på resa till Kinnekulle och Hjelmsäter. Daniel bjöd på resan som en Morsdagspresent. Trots regnet var platsen välbesökt och på den plankade stigen till guckuskornas glänta strömmade besökare. Fotodokumentationen var intensiv, medan jag endast tog handkikaren med mig. Minnesbilderna och den övriga familjens foton gjorde att jag försökte mig på att måla guckuskor efter hemkomsten. Bland annat studerade jag i sammanhanget trollmålaren Rolf Lidbergs botaniska studier. Rolf Lidberg ägnade hela sitt liv åt att måla och studera orkidéer och allt annat i naturen. Detta kan man se även i hans berömda trollmålningar.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap