Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Älg i Borenshult

Publicerad 2017-02-04

Nu i början av februari har kvällarna blivit lite ljusare. Vid femtiden en kväll i veckan ringde det på dörren. Där stod Magnus Thelander från Änggatan. Han kom, för att upplysa om att det stod en älg inne i skogen intill Björkbladet. Jag for dit i en fart och fick se siluetten och mulen på älgen. Fotot jag knäppte visade bara ett par lysande ögon. Det var alldeles för mörkt vid tillfället. De kommande dagarna tog jag kameran med ut i skogen i förhoppning att återse älgen. Flera vandrare med hundar hade sett den, har jag fått veta. Så idag den 4:e februari hittar jag älgen efter en timmes sökande i skogen. Ungefär där vi i höstas mötte järpen för sista gången i skogen intill stigen mot Offerby. Älgen uppenbarade sig först som en siluett som smälte in bland tallstammarna. I kamerazoomet blev den rätt stora älgen ganska tydlig. Jag fick flera bilder på älgen bland stammar och kvarlämnade grenar och ris. När jag kommer hem ser jag på hakskägget att det troligen är fråga om en tjur, för tillfället med fällda horn. Ännu en intressant händelse i vår skog mitt i den snöfattiga vintern. Nu är det bara några veckor kvar till min jubileumsutställning på Dubergska Gården. Den 18 februari börjar utställningen MED NATUREN I FOKUS under 40 år!

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap