Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

December månad vit och brun

Publicerad 2016-12-18

December månad borde vara vit av snö, tycker man, men nu inför julen är marken brun av vissna löv på våra stigar här i Borenshultsskogen. Inte syns det mycket av fåglar eller djur heller. Då är det faktiskt livligare hemma på tomten än ute i skogen tycks det, även om det är ganska lugnt också här. Stora flockar av sidensvans har besökt oss de senaste dagarna, men Ingrid-Marieträdets äpplen hänger trots detta kvar på sina grenar. Glädjande är de hittills ganska täta besöken av domherrar vid fågelbordet. Upp till fem stycken samtidigt har vi sett vid några tillfällen. Två julmarknader har jag deltagit i: Ekebyborna prästgård och K-Ringen i Motala. Båda marknaderna var välbesökta. Den tredje december var landskapet kring Boren snötäckt, vilket gav julstämning till arrangemanget i Ekebybornas gamla prästgård. Nu inför julveckan är det barmark igen, men man hoppas in i det sista på lite snö även till den här julen. Järpen dominerade hösten här i Borenshult. Nu inför julen är det domherren som gäller, julkortsfågeln framför andra.

God Jul och Gott Nytt År!

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap