Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Järpen i vår skog

Publicerad 2016-09-19

Plötsligt stod vi öga emot öga med en järpe. Järpen var helt orädd. William Karlfeldt, som jag mött på skogsstigen, tittade storögt! Han kanske inte först visste vad det var vi såg, hans hund var dock helt lugn. Vi kunde noga studera den lilla hönsfågeln, men båda saknade vi kamera. Vi såg fototillfället gå oss ur händerna. Jag fick på hemvägen idén att chansa och hämta min kamera tio minuters marsch åt båda hållen. Jag återvände till platsen. Först såg jag ingen fågel. Jag gick fram och åter den väg jag kommit tidigare innan mötet. Då plötsligt var järpen alldeles intill mig. Helt orädd verkade han, för det var en tupp med svart haklapp. Jag fotade järpen hoppande på marken mellan stubbar och gamla grenar. Det blev många kort och en oförglömlig stund där i skogen för både mig och järpen. Det var den 9:e september.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap