Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Naturupplevelser i maj.

Publicerad 2016-05-23

Sista veckan i maj har inletts med sommarvärme och ett svagt brisande solglitter på Borens yta. Nyss hemkomna från torpet i Kättilstad har vi fina fågelobservationer att rapportera. Räven i dalen har också poserat i backen nedanför vägen till Bygget. Räven blev också motiv till den akvarell som jag målade där i Lilla Fallvik. En utflykt till Strierns fågeltorn med våra grannar i Kvarnsveden resulterade bl.a i 30 snatteränder och fiskgjuse samt många svanar förstås. Näktergalen hördes liksom törnsångaren. Vildsvinen räknade vi en kväll till 8 stycken vuxna och 18 kultingar. Dovhjortarna är nästan oräkneliga, men ca 200 st är det säkert på Söderö. Vid Idhult såg vi orkidéer i full blom, Adam och Eva m.fl. vackra blommor. Den kanske finaste upplevelsen var när vi på hemväg från Striern upptäckte att tranparet vid Vakendals dammar hade lyckats få två ungar, eller pulli som benämner de minsta i fågelvärlden. Det sistnämnda tyckte jag var värt en rapport på Artportalen vid hemkomsten. Innan vi for rapporterades om en aftonfalk vid Kättilstad, men den såg vi inte, trots ivrig spaning.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap