Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Örnar, skator och orrspel i mars

Publicerad 2016-03-29

Mars månad är snart till ända och våren verkar nu vara här på allvar, blåsipporna blommar i markerna och orrarna spelar i våra skogar. Förra helgen var vi hela familjen vid Kärnskogsmosse och bevittnade orrarnas uppvisning. Klockan fem på morgonen gick avfärden till mossen, där vi från det gamla skjutledareberget kunde se tio orrtuppar och några hönor i spel samt ett mindre antal på en annan plats. Även ett par sångsvanar var det ute i mossen. Här hemma i Borenshult bygger skatorna bo i grannens trädgård. Dagligen kan vi se från vårt hus hur boet växer och skatorna blir allt flitigare i sitt byggande. I påsknumret av Länstidningen har jag närmare beskrivit allt om skatornas egenheter i detta sammanhang. Vi har också sett havsörnar para sig på Borens is i början av månaden. Detta blev dokumenterat av vår naturfotograferande son Daniel, som lyckades fota begivenheten genom sitt teleobjektiv. Det var disigt och dimmigt vilket gav en konstfull siluettbild av händelsen.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap