Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Stjärtmesar och havsörnar i februari

Publicerad 2016-02-14

Februari år 2016 innebär som vanligt att vi går mot våren och ljusare tider. Fåglar inpå knuten, den årliga tomträkningen av fåglar, var den första februari inne på sin tredje dag. Resultatet hade dittills varit magert sånär som på den stationära stenknäcken och de vanligaste arterna, talgoxar, blåmesar o.s.v. Men i sista minuten dök nio stjärtmesar plötsligt upp hängande i Ingrid Marieträdets nötpåsar och fettklumpar. Då tyckte vi att de långskaftade bomullsbollarnas uppenbarelse i viss mån räddade tillställningen. Inte mindre än sex havsörnar såg vår son och dotter (Daniel och Anette) vid Lilla Vakendal under en utflykt till Fallvik den 7 februari. Det pågick jakt i Söderöskogen vid tillfället. En av Daniels bilder blev underlag till en akvarell av havsörnar i sitt andra kalenderår, som jag målat den senaste veckan.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap