Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Koltrast i januari

Publicerad 2016-01-11

Efter barmarksjulen 2015 har nu det nya året inletts med fullt vinterväder i form av kyla och snö. Vid fågelbordet är det dagliga inslaget av koltrastar obligatoriskt denna vinter. Den dominerande arten vid matningen är dock gulsparven som ibland uppträder i mängder på grund av säden i blandfröförpackningen. Stenknäcken har också visat upp sig de senaste dagarna och i skrivande stund är det sex domherrar vid bordet. Fem av dessa är hanar i klarröd mundering. Nötväckor är också dagliga besökare vid matplatsen intill de stora cypresserna. Under min utställning före jul var det flera av besökarna som frågade efter målningar med koltrasten som motiv. Årets första konstverk blev därför en koltrast som jag nu har målat på en halvstor akvarell.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap