Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Skyfall och utvandrare

Publicerad 2015-08-19

Den senaste tiden har passerat med stjärnfall och klara nätter men också regnvåta dagar i juli och början av augusti. Eriksbergsutställningen har föranlett två turer till Blekinge och på hemvägen senast besök hos Kristinas Duvemåla utanför Emmaboda. Detta gav anledning till läsning av Wilhelm Mobergs böcker vid hemkomsten. Utvandrareposet passerar revy under läsningen med filmen som bakgrund. När vi åter kom hem från vernissagedagarna i mitten av juli så väntade Fallvik med gräsklippning m.m. Vi möttes då av översvämmade kärrmarker i Söderödalen där tiotalet grönbenor, tranor, tofsvipor, grågäss och sångsvanar m.fl. arter uppehöll sig. 100 mm regn under ett dygn hade fallit över Söderö och sanden i vägnätet hade runnit bort här och var. Ännu några veckor efter skyfallet stod vattnet kvar och fylldes på av ytterligare nederbörd. Nu i slutet av augusti har en värmebölja inletts över hela Sverige och det börjar bli dags för skådning av vadarfåglar vid Roxen och Sättunaplattformen.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap