Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Midsommaren 2015

Publicerad 2015-06-26

Årets midsommar har gått av stapeln, för vår del som vanligt i Lilla Fallvik. Regnigt nästan hela tiden, och vår Jessica med sin familj fick mestadels spela spel inomhus. Själv for jag som vanligt runt i skogen på min ständiga motivjakt. Jag kom nära två storlommar i Kvarnsjön och fick underlag för den akvarell som blev nästan färdig under helgen. Sista dagen fick jag min största svinupplevelse någonsin, sex vildsvin betade på Norrös stora gärde. Farligt nära till vårt boende. Naturupplevelsen var dock stor och jag fick underlag till akvarellen med fyra vildsvin.

Juni månad fylld av liv

Publicerad 2015-06-12

Maj månad har passerat, nu är vi inne i midsommarmånaden juni. Naturen prunkar i många gröna nyanser med vackra blommor uti. Kring Lilla Fallvik och i Söderödalen pågår fåglarnas häckning för fullt. Svarthakedoppingarna är fortfarande kvar i Vakendalsdammarna och i området spatserar tranparet omkring med sin lilla unge. Kniphonan i stora dammen har fyra ungar i år. Förutom sångsvanparet med ungar så har även en fiskgjuse ibland setts ryttla över dammarna. På nationaldagens kväll körde vi som vanligt vår kvällsrunda i Söderöreviret. Plötsligt dök en rävunge upp alldeles intill bilen. Vi kunde sedan ganska länge studera tre rävungar under deras nosande intill vägen och i skogskanten. På söndagen såg vi en kungsörn sväva över Medelöskogen, som ett hot mot det nyfödda i skogar och vattendrag. Söderödalen och skogarna däromkring är nu åter fyllda av nytt liv, tänker jag och hör korparna kraxa uppifrån sitt berg intill Kvarnsjön.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap