Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Föreningsjobb och svarthakedopping

Publicerad 2015-05-25

April 2015 var fyllt av konst och årsmöte i NWA bl.a. NWA står för Nordic Wildlife Art, vår förening för naturkonstnärer i de nordiska länderna inklusive en medlem på Färöarna. Som sekreterare och allt i allo inom föreningen är jag sedan många år en sammanhållande länk. Just när detta skrivs förbereder vi en utställning på Eriksberg i Blekinge, Bengt Bergs gamla naturpark intill havet. Vi ställde ut där förra året, vilket gav ytterligare en utställning i år. Nu i slutet av maj är det svarthakedoppingen som dominerar och jag har redan rapporterat två observationer i Vakendals dammar efter våra senaste vistelser i Lilla Fallvik. Kanske blir det en häckning av de små trevliga doppingarna där i knipornas revir. Jag har nyss författat en artikel till Länstidningens midsommarnummer om upptäckten av denna nya art för Vakendalsreviret. Observationen är intressant enligt kommentaren jag fick på Svalan, sajten för naturrapporter, som nu lever vidare i sin förnyade utformning. För övrigt deltar jag också i en utställning på Målerimuseum i Gamla Linköping på temat yrkesmålare som blev konstnärer.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap