Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Vår och tofsvipor

Publicerad 2015-03-13

Marssolen skiner på min namnsdag, fredagen den 13 mars. Morgonen var dimmig med några minusgrader och marken frusen under skogspromenaden. Den 11 mars for vi på fågelskådning ute vid Ekebyborna, Fossala och Österskog. Deprimerande fågeltomt till en början trodde vi. Jordkokor ute på vårgrönskan vid Ekebyborna visade sig vara en 200 individer stor vipflock. Mellan Nässja och Stora Fossala hittade vi ytterligare två stora flockar, sammanlagt bedömde vi till 500 fåglar. Min senaste målning är en tofsvipa i vinterdräkt som får illustrera dessa stora flockar. Mängder av knipor vid prästgårdsstranden, storskrakar och grågäss såg vi också vid Borens stränder, liksom ca 50 st viggar och skäggdoppingar vid Fossala och Österskog. I skogen här i Borenshult sjunger gärdsmygen vackra drillar mellan tallarna och blåsipporna har slagit ut här och var.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap