Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Fågelräkning och lodjursmålning

Publicerad 2015-01-29

I skrivande stund har snart första månaden av år 2015 förflutit. Fåglar inpå knuten, ornitologiska föreningens riksomfattande fågelräkning, har just gått av stapeln. Som vanligt såg vi mest fåglar dagen innan räkningen började. Cirka 50 gulsparvar och elva koltrastar var noteringen då. Båda arterna är stationära vid fågelmatningen i varierande antal. En stenknäck dök upp häromdagen liksom 30-40 sidensvansar. Annars är det fortfarande lodjur som gäller efter uppdraget från spårsäkraren Lasse Larsson att måla en olja med lodjursmotiv,han också bidragit med ett flertal förslag som underlag för målningen. Det har varit mycket lärorikt att måla lodjur i kommunikation med en erfaren spårare. Nu är tavlan levererad till Lasse och Ethel i Björnö, som sade sig vara mycket nöjda med sin nya tavla. Målningen blir ett minne av Larssons mer än 25 år med lodjur och som spårsäkrare i hela Östergötland även av varg och andra djur.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap