Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Decemberanteckningar

Publicerad 2014-12-31

Naturupplevelserna i december månad har varit få på grund av mycket inomhusaktivitet inför julen. I julkåseriet till Länstidningen skrev jag och tecknade om troll i våra skogar. En del av inspirationen kom från boken TROLLEN av Jan Öjvind Swahn. -En rolig vändning, tyckte redaktören på LÖ. Vid fågelbordet dök en rödhake upp på den kallaste decemberdagen, minus 24 grader i Kvarn. Jag rapporterade till fågelsajten Svalan. Det blev blåmarkering på listan. En oljemålning med lodjur som motiv har sysselsatt mig de senaste veckorna, efter en beställning i samband med julutställningen i ateljén. Inför julen fick vi rapport från Kvarnsveden. Våra vänner där hade sett att hela vår tomt i Lilla Fallvik åter är uppbökad av vildsvinen. Phuu! GOTT NYTT ÅR 2015!

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap