Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Grannkatten på språng

Publicerad 2014-11-29

Det är nu bara någon dag kvar av november 2014. Naturupplevelserna har nästan helt uteblivit denna gråa månad. Fågelbordet har varit på plats ett bra tag nu och där ser man ju förstås en del anmärkningsvärt ibland. En sådan unik händelse blev jag vittne till en förmiddag då en grannkatt tog sitt rov vid vårt fågelbord. Det hela var över på några sekunder. Likt en fotbollsmålvakt plockade katten ner en talgoxe från fågelbordet. Sedan tågade katten i väg med bytet på sitt typiska rovdjursmanér. Jag gjorde genast en teckning av det upplevda, med katten mitt i språnget. Grymt för talgoxen och betraktaren, men ett naturligt beteende för katten. Katten är det förnämsta djuret tyckte konstnären Bruno Liljefors, som också jämte räven hade katten som ett favoritmotiv.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap