Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Tjädermöte i Söderöskogen

Publicerad 2014-10-06

Vi är snart en vecka in i oktober 2014, det är fortfarande varmt för årstiden. I skogen hörs inte mycket. En gärdsmyg dyker i alla fall upp i en björkklyka och senare knäpper rödhaken intill järnvägsspåret i Offerby. Jag har under den gångna veckan målat på en halvstor akvarell med tre tjäderhönor. Det var under vår senaste Fallviksvistelse som vi under en kvällsexkursion först upptäckte en tjäderhöna på skogsvägen nära Granlund. Tjäderhönan stod kvar mitt på vägen ca 20 meter framför vår bil. I nästa ögonblick landade ytterligare två tjäderhönor intill vägen. Nu stod alltså tre tjäderhönor samtidigt modell för oss på bekvämt kikare- och kameraavstånd. Cirka fem minuter hade vi säkert tjädrarna i fokus. Av k orten blev det inget eftersom blixten utlöste mot bilens vindruta. Birgitta vågade sig ur bilen i hopp om bättre förutsättningar, men då lyfte tjäderhönorna och flög bort i den skyddande skogen. Ett unikt motiv var det som försvann in mellan träden där i Söderöskogen.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap