Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Vildsvin i Söderöskogen

Publicerad 2014-09-23

Vi har snart lagt september 2014 till handlingarna. Det blev vildsvinens månad för vår del. Det var i början av mars som vi fann vår tomt i Lilla Fallvik uppbökad av vildsvin. Det var ingen vacker syn med den upp och nervända gräsmattan. Under våra vistelser i torpet har vi haft mycket arbete med att återställa tomten i sitt vanliga skick. Trots detta blev vi glada att se vildsvinen nu i september. Två gånger på en vecka korsade grisarna vägen under våra kvällsexkursioner nere i Söderöskogen. Vi har ända sedan 1981 från och till uppehållit oss i Söderöskogen, endast vid ett tillfälle har jag sett vildsvin ute i terrängen. Därav glädjen över att äntligen få se grisarna på nära håll ute i skogen. Nu blev det inspirerande att omsätta det upplevda i bilder, teckningar och en stor akvarell.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap