Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Musik och vadarfåglar

Publicerad 2014-08-11

Augusti 2014 har inletts med en fortsättning på den under juli pågående värmeböljan. Juli avslutades för vår del med flera älgmöten i Söderöterrängen men också med musik. Det var Edith Strindbergs trio som höll konsert i Linköpings trädgårdsförening. En busslast med kindapensionärer kom den 5 augusti till ateljén för att bekanta sig med mina bilder. Det blev fullt hus under någon timme och nästan tumultartad trängsel. Dagen därpå bestämde vi oss för att göra årets vadarexpedition till Sättunaplattformen. Vi mötte där ornitologen Stig Holgersson på spaning med kamera och kikare. Han hade tydligen läst alla mina böcker via lån från biblioteket. En mycket trevlig bekantskap som skruvade sitt långa objektiv på min kamera bl.a. Senare dök ornitologen Björn Eriksson upp. Han hade också fin kamera. Vi hade båda varit yrkesmålare visade det sig vid det samspråk som ofta uppstår kring fåglarna. Det var hundratals grågäss som dominerade bilden som jag tog med Holgerssons objektiv. Björn Eriksson räknade till 24 större strandpipare. Vi såg också två stycken kustpipare och själv hittade jag en myrspov. Birgitta och jag tvekade på en rödbrun fågel intill vattenspegeln. En spovsnäppa kom vi framtill, men blev rättade av Björn Eriksson som säkert såg en kustsnäppa. Enkelbeckasinen och några gluttsnäppor samt 40-talet kärrsnäppor var lättare att bestämma. Jag erinrar mig att jag målat en kustsnäppa, den hänger på väggen i mitt målarrum i torpet. Glömskans makt är stor, så jag målade en ny kustsnäppa till denna artikel.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap