Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Vipungar i Söderö

Publicerad 2014-07-10

Midsommaren har nu passerat och avslutats med konstvernissage på Eriksbergs naturpark i Blekinge. Jag deltar där under juli månad i en utställning med 14 deltagare från vår förening Nordic Wildlife Art. Fotografen Brutus Östling invigde utställningen den 28 juni. Nu i början av juli har vi varit en period i Fallvik och Söderöreviret. Tofsviporna har lyckats bra med sin häckning där i kärret och ungfåglarna har under några veckor växt till sig och verkar vara flygfärdiga. Jag har gjort skisser och tagit foton så gott det har låtit sig göra utan att för mycket störa fåglarna. Väl hemma i Motala har jag under några dagar sammanställt erfarenheterna i en ganska stor akvarell med ett par vipor som har tre ungar nästan flygfärdiga, som ett resultat av parets lyckade häckning. Sista kvällen innan hemfärden fick vi också se en ganska stor älgtjur vid Lilla Vakendal. Det var sent på kvällen, men sommarskymningen var ännu så ljus att vi såg en hyggligt lång sekvens av skogens konung i våra kikare. För att återvända till viporna så har studierna från flera års häckningar varit mycket lärorika, med noteringar av egenheter i olika stadier av vipungarnas utveckling.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap