Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Mandarinand i Motala

Publicerad 2014-05-12

Den tredje och fjärde maj var det Norra Vätterns Konstrunda. Som vanligt kom det mycket folk utsocknes ifrån. Flera från Linköping, Örebro och någon hade åkt från Yxnerum nedanför Åtvidaberg. Även motalabor dök upp emellanåt i ateljén. En av dottern Anettes f.d. arbetskamrater kom in för att visa mig på den mandarinand som upptäcktes vid utdockningen borta vid Verkstadsområdet. Vi for dit innan öppningsdags på lördagen. Genast när vi gått de få stegen från bilparkeringen fick vi syn på mandarinanden, som låg och sov tillsammans med några gräsänder på en liten brygga i kanalkanten. Änderna är vana vid folk och reagerade inte på vårt närgångna besök. Mandrinanden verkade också oberörd av vår närvaro. Plötsligt dök en farbror upp med bröd till änderna, då blev det liv i luckan och fåglarna gick i vattnet för att komma åt de bästa munsbitarna. Det blev många tillfällen att föreviga mandarinanden i olika poser, vilket senare efter konstrundans slut blev en akvarell som sammanfattade vårt första möte med arten mandarinand.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap