Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Sångsvanar och vildsvin

Publicerad 2014-03-27

Snart är mars månad 2014 till ända. Det har varit en mycket mild marsmånad med vårtemperaturer många dagar. För vår del har det varit utställningen med Nordic Wildlife Art på Galleri Svanen vid Tysslingen som har dominerat verksamheten. Den 11 mars var det pressträff med svanmålaren framför andra Stefan Gustafsson som organisatör. Den dagen fick vi uppleva den stora mängd sångsvanar som rastar vid sjön Tysslingen varje år och har blivit en verklig folktradition att besöka. Den här tisdagen noterades 2350 sångsvanar intill sjön, samlade på bekvämt gångavstånd från Galleri Svanen. Vernissagen den 16 mars blev sedan en välbesökt tillställning med många av våra medlemmar närvarande bl.a skåningarna Peter Elfman, Måns Sjöberg och Gunnar Tryggmo. En mindre trevlig upplevelse blev det att se vår tomt vid Lilla Fallvik uppbökad av vildsvin, vilket upptäcktes i början av månaden av Anette och Daniel som hade åkt dit för att skogsvandra. Det blir mycket arbete med att försöka återställa skadorna i påsk.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap