Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Januari 2014

Publicerad 2014-01-17

Det är den 17:e januari 2014 när jag skriver dessa rader. Sedan en vecka tillbaka har snön satt sin prägel på landskapet här i Borenshult och snöskottning är nästan en daglig sysselsättning. I går var det stopp i avloppet på vårt gamla 40-tals hus. En firma som rensar avlopp anlitades, så nu fungerar det igen. Vid fågelbordet är det full fart emellanåt. Skatorna är fräckast och tar för sig innan de andra, mindre, fåglarna kommer intill matningen. Hampfrön, nötter, solrosfrön och spillsäd är en aptitlig blandning som lockar de flesta arter. När en frysande bofink dök upp i går intill utfodringsplatsen tillsammans med gulsparvar och bl.a. grön- och gråsiska blev det rapport på Svalan. Många fågelskådare är ute i landskapet och rapporterar flitigt om sina observationer. Själv fick jag telefon från konstnären Dan Dahlberg som hade en duvhök med byte i synfältet från sin bostad vid Göta Kanal i det gamla verkstadsområdet. Jag var i färd med att rycka ut när Dan ringde åter och sa att duvhöken hade flugit sin kos. Jag gjorde en fantasiteckning av en duvhök med byte (en kråka) som minne av samtalet. Sex domherrar har funnits vid fågelbordet från och till under januari, vilket resulterat i flera akvareller med domherrar som motiv.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap