Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Dagen före julafton.

Publicerad 2013-12-23

Dagen före julafton är det barmark och fem plusgrader i Motala. Julkort och jul-mail anländer till oss i en salig blandning. Jag går min vanliga runda i skogen, av vilken en del är så kallad gammelskog, modell John Bauer ungefär. Fågellivet i skogen går verkligen på sparlåga så här års. Endast sporadiska möten med större hackspetten borta bland de torra trädstammarna har det blivit under de senaste dagarna. I den nyare delen av skogen är det hårt gallrat och mycket skräpigt här och var. Rådjuren visar sig då och då borta i den gamla delen av skogen, vita stjärtspeglar försvinner bort mellan trädstammarna och stannar emellanåt, blickande tillbaka mot den förmodade faran. Hemma vid Borenshultsgatan har domherrarna infunnit sig vid fågelmatningen, fem röda hanar och två honor. 90 sidensvansar ungefär sitter ibland i våra stora björkar, under spröd silverklockskonsert. Inte mindre än sex skator infinner sig omkring fågelbordet i sin praktfulla vinterkostym, skatorna är mycket vackra så här års. Överskottsskinkan som vi hängt i äppelträdet har försvunnit under mystiska omständigheter. Vem kan ha norpat denna fläskiga godbit ur trädet? Detta verkar vara ett mysterium att utreda. Nu väntar vi på vår dotter Jessica med familj som kommer från Huddinge för att fira jul hos oss. För övrigt är det drottning Silvias 70 års-dag i dag måndag den 23 december år 2013.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap