Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Maj 2013

Publicerad 2013-05-24

I morgon är det den 25 maj och Tåkerns Naturum fyller ett år. Jag var där i går och levererade mina fågelkort, som det har varit god omsättning på under Naturums första år. Kanske inte så underligt då inte mindre än tre stora bussar stod på parkeringen och inne i Naturum guidades två grupper resenärer samtidigt. Annars har månaden maj förflutit i en vådlig fart som vanligt, man hinner inte alls med att bevaka naturen så som man skulle vilja. En utställning i Degerfors Kulturcentrum är en av anledningarna. Hela Kristi Himmelsfärdshelgen gick åt att genomföra separatutställningen i det stora galleriet Veboa. I början av månaden var det i alla fall några dagar med en del naturupplevelser i form av tranor och en kungsörn bl.a. Vår skog har blommat först av blåsippor och tussilago sedan vitsippor i vanlig ordning. Innan utställningen i Degerfors ritade jag av en koltrast mitt i blåsippshavet.Den blev senare en akvarell. Inte mindre än tre härmsångare har de senaste dagarna tjattrat intill kärleksstigen som löper genom skogen och den första rödvingetrasten hördes här igår. I vår cypress har ringduvorna bo även i år, roligt att paret återkommer till just vår trädgård år efter år. En envis förkylning hindrar vidare exkursioner för närvarande, vilket gör att man uppskattar svarthättans vackra sång utifrån skogskanten desto mera, tonerna strilar in genom det halvöppna fönstret på vårt hus samtidigt som ringduvan landar i cypressen bara några meter från övervåningens stora fönster. Ute över Boren flyger skarvarna i ständig skytteltrafik från Vättern.Sommaren väntar nu och husrenovering av ännu en trasig yttervägg.Ägandet har sina sidor har man fått lära sig efter 47 års boende i samma hus.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap