Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Hökuggla!

Publicerad 2013-01-19

Nu är det år 2013. Januari har vi traditionsenligt inlett med ett besök i Kinda och Lilla Fallvik. Mycket snö var det trots tre plusgrader den här fredagen. Det var hjortjakt därnere. Vi såg åtminstone sju skjutna djur när jägarnas karavan passerade tomten. En adult havsörn kretsade över landskapet på nära håll. Den 14:e januari dyker en personlig inbjudan om att ställa ut på Galleri Artifact i New York upp. Får se hur det avlöper? Den 18:e januari for vi äntligen till Bondeby på Prästtomtafältet. Det har länge rapporterats om hökugglor där. När vi på tidig eftermiddag, i soligt men 13 grader kallt vinterväder, anlände mot kullen intill sjön Ommen hade vi genast tur. I en grantopp satt en bullig fågel som det såg ut på håll, det var naturligtvis hökugglan. Vi parkerade intill vägrenen och tubkikaren riggades. Vilken vacker syn vi fick uppleva i form av den sällsynta ugglan i närbild. Någon bra fotobild gick inte att få i motljuset, men ugglan satt snällt kvar medan jag ritade av tubkikarebilden ganska noga. Endast huvudet rörde sig spanande fram och åter på ugglors vis. En lyckad dag tyckte vi när vi vände hemåt denna mycket kalla men vackra januaridag. Prästtomtafältet var i sin finaste vinterskrud. hemfärden i januariskymningen blev mycket stämningsfull.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap