Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Grå november

Publicerad 2012-11-28

November månad är snart till ända och julen närmar sig med stormsteg. Som vanligt har månaden varit präglad av gråhet och i mitt eget fall av en envis förkylning. Exkursionerna har i stort sett uteblivit med undantag för vandringarna i skogen här hemma. Rapporter om bl.a. tallbitar på Omberg har duggat tätt på "Svalan", men vi har inte hunnit dit den här gången. Även Motala har fått besök av de orädda fåglarna som förr kallades Nordens papegojor. Vid några tillfällen har jag på nära håll studerat arten, exempelvis år 1978 på just Omberg, då tillsammans med kollegan Gebbe Björkman. Den allt för tidigt påbörjade fågelmatningen blir plötsligt motiverad när snön faller över Borenshult den 28 november och vi ser fram emot ännu en vinter med fågelskådning inpå knuten som en självklar begivenhet.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap