Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Lärkfalkar i Söderö

Publicerad 2012-08-16

Augusti månad har några veckor kvar när detta skrivs. Det svala, men ibland soliga, vädret gör att det är glest med insekter i luften. Många fågelarter har det tufft nu i år och många häckningar kan misslyckas på grund av insektsbristen. Kanske gäller det också lärkfalkparet som vi såg härom kvällen i Söderöskogen? Det var årets första obs av lärkfalk för vår del därnere i sommarreviret. Sträcket av vadarfåglar har dragit genom Östergötland i slutet av juli och början av augusti. Kärrsnäppor, kustpipare, myrspovar m.fl. passerade bla. Roxen och Tåkern i betydande antal enligt rapporterna, men vi hann av olika anledningar inte med att bevaka dessa exklusiva fåglars ankomst i år. Dovhjortarna på Söderös marker är som vanligt många, tjurarna med stora hornskovlar och prickig sommardräkt går i celibat under sommaren verkar det som. Vid Basunda ser vi dovhjortar i hägn, vissa hindar med en ovanligt intensiv pricktäthet. Vad som orsakar variationen skulle vara intressant att veta. OS-sändningarna från London är slut och den legendariska fotbollsstadion Råsunda i Stockholm skall rivas. Sista matchen mot Brasilien blev 0 - 3 i baken för det svenska landslaget. Nu går vi mot höst och kräftpremiär.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap