Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

Våren i Mars

Publicerad 2012-03-31

När detta skrives är vi på mars månads sista dag 31 mars. Det är åter minusgrader och ett så kallat bakslag i våryran.Som en paradox sjunger rödhaken för fullt i den snöpudrade Borenshultsskogen. I ett kåseri till Länstidningen formulerar jag våren med blåsippor fåglar och tussilago, med spelande knipor, vipornas klagoskrik i landskapet kring Vadstena, skrakarnas parbildning i Boren och mycket annat. Den mest påtagliga fågelupplevelsen denna månad var när vi såg en havsörn slå en knipa på låg höjd över Boren. Efter en miss, lyckades örnen fånga en kniphane och i tubkikarens förstoring såg vi den stora fågeln förtära sitt byte uppvaktad av kråkor och ännu en havsörn. Den förstnämnda örnen delade med sig av bytet till sin artfrände, troligen rörde det sig om ett häckande par. Båda önarna hade vit stjärt och har alltså åldern inne för en eventuell parbildning.

Efter min vårutställning på Konstgalleri Vättern närmar sig nu två konstrundor, och förberedelser inför dessa.En ny vykortsserie håller vi på att trycka och mycket är på gång ända fram till hösten, spännande att se hur det går med alla arrangemang.

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap