Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Naturrutan

Här i Naturrutan kommer jag att skriva och berätta i korthet om olika händelser som jag upplever i naturen under våra fyra årstider, ibland med aktuella bilder till texten.

December

Publicerad 2010-12-24

Idag är det julafton år 2010. Det är julafton nr 68 för min egen del. För familjen är det den 45:e julen här i vårt hus på Borenshultsgatan i Motala. Det har varit både fullmåne och månförmörkelse de senaste dygnen. I förrgårs midnatt stod ett rådjur och åt alldeles utanför vårt stora gavelfönster. Det var spillet från fågelmatningen som hägrade för den hungriga geten. Länge stod jag blick stilla och iakttog djuret som endast var några meter bort. Kameran låg på bordet, kanske kan man fota med blixt genom fönstret, tänkte jag amatörmässigt. Det misslyckades naturligtvis, endast ett diffust ljusfenomen i displayrutan. Radera! Rågeten flydde i panik ner genom trädgården. Idag är det tomtens dag. Få se vad som finns i säcken. Var nyss ute vid fågelbordet, en sparvhök for iväg ner genom trädgården. Den satt några ögonblick i det gamla körsbärsträdet vid ateljén. En svag minnesbild kanske räcker till en tavla. GOD JUL!

Greger Johansson |  0141-589 15  |  070-343 98 94  | E-post

© Greger Johansson |  » Om cookies  |  » Sitemap